Heb je een trainingskamp aan de Costa del Sol geboekt? Dan ga je ongetwijfeld op zoek naar extra activiteiten rondom de trainingen en eventuele wedstrijd. In Torremolinos, Benalmadena en Málaga is genoeg te beleven en ondernemen voor meerdere dagen! Wij schreven voor jullie onze top vijf activiteiten tijdens een trainingskamp!

Strandtraining

Verblijf je in Torremolinos of Benalmadena? Dan is het strand op loopafstand te vinden. Er is geen plek naast het voetbalveld waar je jezelf zo goed kunt voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Na een winterstop vol feestdagen heb je misschien een paar weken nodig om weer fit te worden. Een looptraining door het zand zal je daar goed bij helpen. Toch niet zo van het rennen? Dan is het ook mogelijk om bij een van onze begeleiders een voetvolley netje te lenen, zo kun je jouw teamgenoten eens uitdagen voor een verhit onderonsje. Let wel op! Er is ieder jaar opnieuw grote vraag naar de netjes, dus zorg dat je hem op tijd aanvraagt!

Padel

Al een strandtraining gepland en op zoek naar een andere sportieve activiteit? Dan kun je ervoor kiezen om een ochtend of middag de padelbaan te betreden. Deze populaire mengvorm van tennis en squash wordt met het jaar vaker onderdeel van onze trainingskampen. Veel ploegen spelen in tweetallen een toernooitje. Leuk om te zien wie van jouw teamgenoten een allround topsporter is.

Verken havenstad Málaga

Málaga is een van de populairste steden van Spanje voor een citytrip. Net als Valencia en Barcelona is Málaga een hippe havenstad met aantrekkingskracht voor allerlei verschillende groepen mensen. In de zomer is het vooral een vakantieoord voor liefhebbers van de zon, de zee en het strand. Iets waar trainingskamp-gasten over het algemeen ook wel aan toe zijn na een koude winter. Maar het zou te kort door de bocht zijn wanneer wij zeggen dat dat de enige reden is om de Andalusische stad te bezoeken.

In Spanje en in het bijzonder in het zuiden van het land, houdt men enorm van tapas. Op elke hoek van de straat vind je dan ook uitstekende tapasrestaurants. Een tip van ons: stap hier niet naar binnen als je binnen een half uurtje weer verder wil. Geniet van de culinaire hoogstandjes en eet tapas als een echte local; met kleine porties per bestelling en onder het genot van een koud glas bier of wijn.

Zoek je een sportieve manier waarop je de stad kunt verkennen én in een uurtje of twee de hoogtepunten bekijkt? Geef dan bij ons aan dat je tijdens jouw trainingskamp graag een fietstocht door Málaga plant. Je fietst in een tocht onder begeleiding van een local langs hoogtepunten als de Kathedraal van Malaga, de markt van Atarazanaz en de lokale stierenvecht arena.

Van kroeg naar kroeg óf club

Onder onze gasten aan de Costa del Sol zijn er twee locaties al jaren immens populair tijdens een trainingskamp. Het liefst bezoeken zij tijdens een avondje stappen de Heineken Corner in La Carihuela of Sala Gold in Málaga op. Bij de eerstgenoemde kroeg ervaar je de Nederlandse voetbalkantinesfeer in Spanje. Nederlandstalige krakers brengen de hele kroeg in beweging!

Voor het echte clubgevoel reizen de meesten af naar Málaga, ondanks er in Torremolinos en Benalmadena genoeg alternatieven zijn. Club Sala Gold is groot, luxe en populair bij zowel toerist als local. Het is dé uitgaansgelegenheid van Málaga en omstreken. Blijf je liever toch in Torremolinos of Benalmadena? Dan zou je eens een kijkje kunnen nemen aan de Plaza Solymar waar verschillende uitgaansgelegenheden zitten.

Beleef Málaga CF in Estadio La Rosaleda

Málaga CF is van oudsher een vaste La Liga-bespeler. Nadat er een groot investeerder miljoenen de selectie inpompte en daarna besloot er de stekker uit te trekken, ging het snel bergafwaarts met de club. Waar het in 2013 nog in de kwartfinale van de Champions League speelde, is er van die ambitie in 2022-2023 weinig meer over. Het hoofddoel van de Malaguistas is om binnen een aantal jaar weer te promoveren naar het hoogste niveau. Aan de vocale begeleiding van tienduizenden fanatieke locals zal het niet liggen. Zij zijn hun club ondanks het verval trouw gebleven.

Het voetbal is niet meer van het niveau van pak hem beet tien jaar geleden, maar de beleving is er nog steeds. Het bezoeken van een wedstrijd van Málaga CF staat daarom ook nog altijd hoog op het lijstje van onze gasten tijdens een trainingskamp aan de Costa del Sol. La Rosaleda is een prachtig, typisch Spaans, stadion in het hart van de stad. Een prima uitvalsbasis voor een teamuitje!