Wie kiest voor een trainingskamp in het buitenland vanwege de afwisseling en een diverse omgeving; heeft zijn opties in Nederland nog niet goed overwogen. Vaak denk je bij een trainingskamp aan warmere oorden. Maar een trainingskamp in Nederland is net zo leuk, effectief en is ook nog eens een stuk voordeliger. Het is zelfs mogelijk om te gaan trainen in een Nederlands voetbalstadion! Een trainingskamp dichtbij huis is minstens zo uniek als één in het buitenland.

Divers Nederland

Wie bekend is met de diversiteit aan cultuur en omgeving in Nederland, weet ook dat je per tien minuten rijden als het ware tegen een andere omgeving aanloopt. In een provincie als Noord-Brabant zijn er al tal van verschillende gebruiken, dialecten en culturele kenmerken. Je kunt dus nagaan dat een verblijf in het noorden van Nederland heel anders zal zijn dan in het zuiden of het oosten. Of je in de heuvels van Limburg óf in de duinen van Noord-Holland verblijft; het is een wereld van verschil!

Aan de kust

Nederland is trots op haar mooie stranden. In ons eigen land lopen de temperaturen in de zomer regelmatig op tot over de dertig graden. Heerlijk om dan even een duik te nemen in de Noordzee. Tijdens een trainingskamp is dit een uiterst geschikte locatie voor een potje beachvoetbal of volleybal. Maar pas dan wel op voor de verdedigers binnen het team. Zij zullen snel de sliding inzetten in het zachte zand. Of je nu je heil zoekt in Egmond aan zee of Noordwijk. De Nederlandse kust is het bezoeken meer dan waard! Vanuit heel westelijk Europa weten toeristen ieder jaar weer de brede stranden van Zeeland, Zuid- en Noord-Holland te vinden!

Groen Nederland

De kust is een schitterende locatie voor een trainingskamp, toch biedt de diverse omgeving van Nederland nog veel meer mogelijkheden. Op een kleine 130 kilometer van Noordwijk ligt Hoenderloo. In slechts anderhalf uur waan je jezelf in een compleet verschillende omgeving. De kust verruil je voor het oer-Hollandse platteland voordat je de prachtige Veluwe betreedt. Dit enorme natuurgebied staat bekend om haar heides en heuvelachtige omgeving. Een ideale plek om eens op de fiets te stappen voor een mountainbike tocht. De natuur en de karakteristieke rust doen iedereen goed; zeker een sportend mens!

Op reis naar het zuiden

Je kunt er ook voor kiezen om de heuvels van Zuid-Limburg op te zoeken. Trainingskamp.com heeft namelijk ook locaties uitgestippeld in het zuiden van Nederland. Limburg is een plek waar veel ploegen jaarlijks graag komen om te trainen. In het zuiden lopen de temperaturen nou eenmaal wat sneller op. Daarom kiezen veel teams voor een trainingskamp in Valkenburg of Maastricht. De grasmatten in de regio zijn van een dusdanige kwaliteit, dat je meteen zin krijgt om te gaan trainen! Ook in deze heuvelachtige omgeving ben je nooit uitgekeken. Er zijn genoeg activiteiten en geweldige stapavonden te beleven in het gemoedelijke Limburg. Mountainbiken door de heuvels van Limburg is bijvoorbeeld een prachtige mogelijkheid die de omgeving biedt. 

Trainen in een stadion

Spelen in een Nederlands stadion is mogelijk tijdens een trainingskamp. Ken je het oude FC Wageningen nog. De ploeg die ooit met 1-6 op bezoek won bij PSV. Ook wist de club twee keer het Nederlandse bekertoernooi te winnen. Het doek viel in 1992, de club ging failliet. Nu een aantal jaren later is het stadion flink opgeknapt en nog altijd in leven. Midden in de bossen ligt het oude decor van FC Wageningen. Van binnen is het een knus Engels getint stadion. Trainingskamp.com biedt de mogelijkheid om in het stadion te trainen. Hoe tof is dat! Alle grote Nederlandse clubs hebben gespeeld in dit stadion. Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente zijn allemaal een keer op bezoek geweest in Wageningen

Een trainingskamp boek je bij Trainingskamp.com!

Waarom een trainingskamp boeken bij ons? Trainingskamp.com is de organisatie met al ruim 16 jaar aan ervaring. Al die tijd stuurden wij al sportploegen door heel Europa op trainingskamp. Toentertijd deden wij dat nog onder de naam van Voetbalreizen.com. Onze experts zijn de afgelopen jaren door heel Nederland en Europa op zoek gegaan naar de 

beste trainingskamp locaties. Uiteindelijk zijn wij tot een zeer variabel aanbod gekomen. Neem gerust een kijkje op de website en neem bij eventuele vragen meteen contact op met een van onze medewerkers. Dit kan via 0031-(0)26-2020382, ons personeel gaat dan direct voor jou aan de slag.