Valencia is een van de sfeervolste steden van zuid-Europa. Het beeld dat men in Nederland over het algemeen heeft van Spanje, wordt hier bijna op ieder punt benaderd. Gezellige zonovergoten terrassen, prachtige gebouwen, palmbomen en een typische relaxte mediterrane sfeer. Lees hier waarom jouw team komend seizoen in Valencia op trainingskamp moet!

De nodige ontspanning

Een trainingskamp is veel meer dan alleen trainen. Wij zorgen voor de beste velden, goede trainingsomstandigheden en een competitieve oefenpot. Toch zijn de ‘randzaken’ tijdens een tripje als team voor velen een stuk belangrijker. Voor deze mensen hebben wij goed nieuws. Valencia is in alle opzichten een geweldige plek om te vertoeven. Het is de uitgelezen locatie als je (top)sport wil combineren met de nodige ontspanning. 

Een relaxt verblijf begint al bij het hotel waarin je verblijft. Door het hoge aantal zonuren in de Spaanse kustplaats is het zelfs in de wintermaanden geregeld mogelijk om een verfrissende duik te nemen in het hotelzwembad. Niet zo’n fan van zwemmen? Of is het water je toch nog net wat te koud? Neem dan plaats op een van de ligbedden en geniet van het mediterraanse winterzonnetje.

Sportief Valencia

Als je het aan ons vraagt, is het enorm zonde om je vrije tijd door te brengen in of rondom het hotel. Valencia heeft enorm veel te bieden en is het verkennen dan ook meer dan waard. Vele bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en tapasbarretjes én ook nog een geweldige sportcultuur. Laten we eerst wat verder ingaan op die Valenciaanse sportbelevenis. 

Valencia is van oudsher een van de grootste voetbalsteden van Spanje. Met Valencia Club de Fútbol en Levante Unión Deportiva heeft het twee clubs die al tientallen jaren graag geziene gasten zijn op het hoogste nationale niveau. Zeker Valencia CF heeft internationaal gezien een grote naam. Spelen Los Murciélagos thuis tijdens jullie verblijf? Dan is het een absolute aanrader om een bezoekje te brengen aan het imposante Estadio Mestalla voor een La Liga-wedstrijd! Uiteraard kan Trainingskamp.com ook dit voor jullie regelen!

Natuurlijk is Valencia als stad niet alleen sportminded vanwege het topvoetbal. Naast het spelen van een potje fútbol stappen Valencianen maar wat graag op de fiets. Ja, je leest het goed, ook in Spanje wint fietsen steeds meer in populariteit, zeker in deze moderne havenstad! Vrijwel de gehele stad is voorzien van veilige fietspaden en op elke hoek van de straat kun je zowat een huurfiets krijgen. Een fietstour door Valencia is dus helemaal geen gekke gedachte als je de omgeving wilt verkennen.

Het Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Authentiek Valencia

De echte cultuurliefhebber komt in Valencia ook niks tekort. Met het prachtige Ciudad de las Artes y las Ciencias, kijk je jouw ogen uit. Het bijzondere complex biedt onder meer onderdak aan een kunst- en wetenschapsmuseum, het grootste aquarium van Europa én een wel heel bijzondere nachtclub!

Het imposante complex met architectonische hoogstandjes is een absolute blikvanger voor de stad en is gelegen op de plek waar vroeger de rivier de Turia uitmondde in de zee. Inmiddels is de rivier drooggelegd en heeft men besloten de ruimte niet te gebruiken om de stad verder vol te bouwen. In plaats van meer steen, beton en glas; is er een rustgevend iconisch park van gemaakt. Valencianen zoeken, zeker in de warme maanden, massaal deze prachtige plek op. Vroeger gold deze rivier als levensader van de havenstad. Inmiddels heeft deze groene strook deze taak moeiteloos overgenomen als oase van rust middenin het drukke stadsleven.

Aan beide zijdes van de Turia, want zo blijven de Valencianen de ‘rivier’ traditiegetrouw gewoon noemen, vind je de prachtige binnenstad. Met de oude smalle straatjes, leuke terrasjes en iconische kerkjes voelt het als een reis terug in de tijd. Geniet van smakelijke tapas terwijl een van de vele straatmuzikanten van Valencia een prachtig Spaanse ballad speelt op zijn gitaar. 

Valencia Turia
Het prachtige stadspark in de Turia.

Veel meer dan een trainingskamp

Zoals je inmiddels wel door hebt is Valencia om tal van redenen een heerlijke plek om te verblijven, of het nu tijdens een trainingskamp of een normaal weekendje weg is. We worden zo overweldigd door hoe mooi en prettig de stad is, dat we bijna een van de meest belangrijke punten van een geslaagd trainingskamp over het hoofd zien. 

Een trainingskamp is pas écht af als je minstens een avond als ploeg op stap bent geweest! Laat nu net Valencia bijzonder geschikt zijn voor een avondje uit. Met de vele bars, clubs, pubs en terrasjes bevindt je jezelf in een van de beste stapsteden van zuidelijk Europa. 

Weet jij het zeker? Wil jij op trainingskamp met jouw voetbalelftal? Naast Valencia zijn er nog tal van mogelijkheden in binnen- en buitenland. Bekijk nog eens goed ons aanbod of informeer via onze online chat naar de mogelijkheden! Een ding is zeker. Een trainingskamp via Trainingskamp.com is een herinnering die jij én jouw teamgenoten nooit meer zullen vergeten!