Tijdens een trainingskamp onder de Spaanse zon zwoeg jij een aantal uur per dag voor betere prestaties op het veld. Toch zijn de momenten op het veld slechts een fractie van jullie verblijf in Spanje. Of je nu naast de training gaat stappen, voetgolfen of mountainbiken er is één activiteit die eigenlijk niet te missen is: het stadionbezoek.

Camp Nou; het voetbalwalhalla

Voor veel voetballiefhebbers is het de heilige graal. Camp Nou geldt als een van de grootste voetbalstadions ter wereld en herbergt ook nog eens van ‘s werelds meest fameuze teams. Jaarlijks vertrekken veel toeristen naar dit sportbedevaartsoort voor een bezichtiging of zelfs een wedstrijd van Barça. Dat een vertrek of pensioen van superster Lionel Messi aanstaande lijkt, zorgt nog maar eens voor nog wat extra interesse van buitenaf.

Tijdens een trainingskamp in Salou of Barcelona is een tripje naar Estadio Camp Nou zo gemaakt. Wij zoeken graag voor jullie uit wat de mogelijkheden zijn tot het bezoeken van een wedstrijd van FC Barcelona. Valt jullie trainingskamp in Spanje nét niet samen met een thuisduel van de Blaugrana? Dan is een stadiontour een andere reële optie. Onder begeleiding van een virtuele gids bewandel jij dezelfde paden als de spelers en fans van de Catalanen. Uiteraard krijg je ook nog even de kans om een van de gigantische Champions League-bokalen te bezichtigen in het Barça Museum. Wil je toch per se een wedstrijd op het hoogste niveau bezoeken tijdens een verblijf in of rondom Barcelona? Overweeg dan een bezoek aan RCD Espanyol; de tweede grootste club van de Catalaanse hoofdstad.

De stad van de sinaasappelen

Ook in Valencia kan een trainingskamp gepaard gaan met een stadion- of wedstrijdbezoek. Uiteraard zal de aandacht in de stad van de sinaasappelen als eerst naar Valencia CF en haar majestueuze onderkomen uitgaan. Mestalla is een oud maar prachtig stadion dat puur de Spaanse voetbalbeleving uitstraalt. Een prachtige overdekte hoofdtribune omringd door drie enorm steile andere tribunes. Het is dan ook een genot om hier getuige te mogen zijn van een wedstrijd. Zie de socios van Valencia hun spelers toejuichen terwijl zij strijden voor een zo hoog mogelijke plek in La Liga.

Ook in Valencia is er nog een alternatief voor de grootste club van de stad. Levante UD, dat is vernoemd naar de streek waarin de stad ligt, is niet van het formaat van Valencia CF maar toch het bezoeken waard. Spelend in het Estadi de Ciutat de Valencia, is het voor veel Valencianen de trots van de stad. Zelfs Johan Cruijff streek nog even neer bij de Granotes. Een mooi verhaal voor in de kroeg bij terugkomst in Nederland!

Combinatie trainingskamp en stadionbezoek

De combinatie tussen een trainingskamp in het buitenland en het bezoek van een sportwedstrijd is snel gemaakt. Ook op onze andere trainingslocaties is het vrijwel altijd mogelijk om in overleg een stadionbezoek in te plannen. Zo ben je in Torremolinos, Benalmadena en Malaga om de hoek voor een wedstrijdje van Malaga CF. Verblijf je in Duitsland voor een trainingskamp? Dan bezoek je in Düsseldorf bijvoorbeeld Fortuna Düsseldorf of reis je af naar een van de vele andere grote clubs in de buurt! Wensen jullie dus naast het sportveld ook even een kijkje te nemen in een groot (voetbal)stadion? Neem dan vooral contact met ons op en wij zoeken voor jullie de mogelijkheden uit!