Hoe mooi is het om als team een deel of zelfs een heel trainingskamp bij elkaar te sparen. In deze blog geven wij jullie tips wat de beste en meest leuke manieren zijn om als team een mooi bedrag te verdienen. Soms is het makkelijker dan je denkt en kan je op zeer eenvoudige manieren al een mooi bedrag bij elkaar sparen. Lees verder voor onze allerbeste verdien tips!

Kantine veiling

Het organiseren van een veiling levert niet alleen geld op, het is ook nog eens reuze gezellig. In samenwerking met sponsoren gaan jullie producten veilen in de kantine. Verkoop bijvoorbeeld voetbalshirts, sjaaltjes, tegoedbonnen of zelfs kratjes bier. Het kan niet gek genoeg! Tijdens veilingen bij andere amateurverenigingen ging er zelfs een kratje bier de deur uit voor meer dan 200 euro! Zolang de sfeer goed is en iedereen zich vermaakt, verdien je niet alleen geld. Je beleeft ook nog eens de middag van je leven! 

Winteractie

Als je het over december hebt, denk je al vrij snel aan de kou en de feestdagen. Hoe mooi is het om deze twee kenmerken bij elkaar te voegen en er een actie van te maken. Denk aan het verkopen van oliebollen of snert, of misschien wel beide! Ga met jouw team een ochtend langs de deuren en verkoop in de middag de erwtensoep en oliebollen op het sportcomplex. Wellicht is het zelfs mogelijk om dit te combineren met de veiling. Zo heb je direct een win-win situatie. De producten worden geveild en de mensen eten heerlijke seizoensgerechten.

De wasstraat

Organiseer een sport wasstraat wanneer de zon aan de hemel staat. Dit kan bijvoorbeeld op het parkeerterrein van de club. Poets de auto’s van de bezoekers voor een leuke prijs. Na een middag lang waterpret heb je een heel bedrag binnengesleept. Om nog meer uit deze actie te halen, is het mogelijk om een samenwerking te regelen met een lokale wasstraat. Zo regel je makkelijk was spullen en dat maakt het alleen nog maar makkelijker! 

Boetepot

Vooral de trainer van jouw team zal hier een voorstander van zijn. De boetepot spreekt voor zich. Is er iemand te laat, heeft hij zijn presentatiekleding niet aan of worden er onnodige kaarten gepakt? Boete! Zo worden de bandieten in het team bestraft met een extra bijdrage voor het trainingskamp. De trainer zal de boetes hoogstwaarschijnlijk gaan uitdelen met een grijns op zijn gezicht.  

Voetbaltoernooi

Wat is er nou leuker dan zelf een potje voetballen en hoe mooi is het om hier ook wat mee te verdienen. Niet als prof, maar als organisator. Benader en nodig lokale ploegen uit voor een regio toernooi. Jouw team mag natuurlijk ook mee doen. Verdeel het toernooi over twee dagen en laat de bezoekende teams overnachten in tenten op het trainingsveld. Zo bied jij een voetbalspektakel aan voor een leuke prijs per persoon. De ideale manier om geld in te zamelen! Heb je te maken met een toernooi voor volwassenen? Dan is het natuurlijk net zo leuk om ook meteen een feestavond te plannen. 

FIFA-toernooi

Je kunt ook een virtueel toernooi organiseren. Welke voetbalfanaat heeft er nou niet in zijn leven een verhit potje FIFA gespeeld. Organiseer een toernooi in je eigen kantine of in een grote loods. Het computerspel is bij iedereen geliefd. De kleinste leden van de vereniging spelen het razend populaire spel, terwijl de dertigers van de senioren het ook nog spelen. Maak winst op de drankjes en hapjes en laat de spelers entree betalen. De top drie ontvangt leuke prijzen en de rest verliest. Wat overblijft is voor jullie trainingskamp! 

Er zijn ontelbare manieren om een trainingskamp bij elkaar te verdienen. Wij hopen jullie met deze lijst op gang te brengen. Wees vooral creatief en doe alles met plezier. Naast dat er wat te verdienen valt, is het van belang dat jullie plezier maken met elkaar. Wie weet zien wij jullie binnenkort op één van onze trainingskamp locaties. Daar wordt het gegarandeerd een geslaagde tijd!