Een trainingskamp is de sleutel tot successen. Wanneer jij en je teamgenoten afreizen naar Albufeira lonken goede prestaties. Aan alles is gedacht gedurende het kamp. Een trainingskamp in Portugal is er een waar je als team en individu beter van wordt. Waarom dat zo is? Lees het in zeven redenen om op trainingskamp te gaan in Albufeira. 

1. Teambuilding

Als iets belangrijk is binnen een team is het wel de onderlinge sfeer. Bewezen is dat een goede teambuilding het begin kan zijn tot een groot succes. Op trainingskamp in Portugal worden jij en je teamgenoten de beste vrienden. Alles beleef je in het zuiden: zon, zee, strand, trainen en de grootste feesten. Dat brengt ons meteen bij het volgende punt. 

Sfeervol Albufeira
Sfeervol Albufeira

2. De beste feestplek van Europa

De Algarve staat vooral bekend om de plaats Albufeira. ‘The Strip’ is misschien wel de beste uitgaansstraat van heel Europa. De straat die begint in de binnenstad, loopt in een rechte lijn door naar het strand. In de lange straat vind je alleen maar kroegen, restaurants en pubs met ieder haar eigen kenmerk. De moderne Nederlandse clubs, Engelse pubs of de lokale Portugese tentjes, het is er allemaal te vinden. De straten van Albufeira zijn nooit rustig. Jaarlijks komen er talloze toeristen in het historisch oude plaatsje voor één groot feest. Net als jouw team!   

Albufeira stappen
The Strip van Albufeira.

3. Professionele accommodatie 

Op het trainingskamp in Albufeira ervaar jij hoe het is om als een prof te leven. Met jouw teamgenoten train jij onder de Portugese zon op één van de beste velden uit de regio. Je traint niet op een knollenveld maar op een mooie verzorgde laken. Op locatie gaan wij voor jouw team op zoek naar een tegenstander van een gewenst kaliber. Zo wordt je eigen ploeg getest op het trainingskamp in Albufeira!

4. Ontspanning 

De trainingen hebben een grote prioriteit tijdens het kamp. Toch is het belangrijk je rust te pakken tussen de trainingssessies door. Albufeira ligt aan de zee waardoor je altijd een verkoelende duik kunt nemen in de Atlantische Oceaan. Een fris drankje drinken bij één van de vele strandpaviljoens, is absoluut een aanrader. Met je teammaten een drankje doen nadat je een zware trainingssessie hebt afgewerkt. Dat allemaal met de kraakheldere eindeloze oceaan en de rotsen als uitzicht. 

Zee albufeira
De dolfijn laat zich zo nu en dan zien in de buurt van Albufeira.

5. Activiteiten

Rondom Albufeira zijn er genoeg activiteiten te ondernemen. Een stuk mountainbiken door de bergen bijvoorbeeld. Een ideaal teamuitje waarbij de kuiten op de proef worden gesteld. Door de bergen van de Algarve heen trappen is voor iedereen even flink zweten!

Een aantal kilometers van Albufeira verwijderd ligt het plaatsje Sagres. Jij denkt nu waarschijnlijk aan dat biermerk, dat is vernoemd naar dit plaatsje! Het is het meest zuidelijke punt van Europa en een toeristische trekpleister. Vanaf het punt heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de oceaan op! In de regio zijn genoeg boottochten te ervaren. Met een gids vaar je met een speedboot een heel stuk het water op. Je gaat namelijk op zoek naar dolfijnen! Het blijven spontane en nieuwsgierige diersoorten. Een dolfijn is zo gespot! Verder vaar je langs een aantal mooie natuurverschijnselen, want die zijn er genoeg in de Algarve.

6. De Portugese zon

Elk persoon wordt gelukkig van de zon. In Portugal speelt de zon nooit verstoppertje en zijn de temperaturen meer dan aangenaam. De gemoederen zijn alleen vanwege het weer al goed. En als je daarnaast ook nog traint met je maten wordt het sowieso een geslaagd kamp! Voor slecht weer hoef je in ieder geval niet bang te zijn met de temperaturen van zuid-Portugal. 

7. De specialist in het organiseren van trainingskampen 

Een belangrijk punt in dit lijstje is het boeken van een trainingskamp bij Trainingskamp.com. Onder de vlag van Voetbalreizen.com deden wij al ruim 16 jaar ervaring op met het organiseren van de beste kampen. Vele sportteams gingen jou voor met het boeken van een trainingskamp bij ons. Aan alles is gedacht tijdens het kamp. De reis, overnachtingsplaats en trainingsaccommodatie zijn allemaal zorgvuldig door ons uitgekozen. 

Voor eventuele vragen of specifieke wensen bij het trainingskamp neem dan gerust contact met ons op. Wij willen voor jou en je teamgenoten een kamp verzorgen waar nog lang met tevredenheid op wordt teruggekeken. Een trainingskamp naar de Portugese zon boek je bij Trainingskamp.com.